Berlusconi nem hajlandó megjelenni a bíróság előtt a bunga-bunga-perben, mert pszichiátriai vizsgálat alá akarják vetni

2021. szeptember 16. – 21:05

Másolás

Vágólapra másolva

Többé nem hajlandó személyesen megjelenni a bíróság előtt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a bunga-bunga névvel elhíresült szexpartik ügyében ellene folyó tárgyaláson. Berlusconi azért döntött így, mert egy milánói bíróság előző nap elrendelte, hogy vessék alá fizikai és mentális vizsgálatnak, de a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia) párt elnöke ezt felháborodottan visszautasította – írja az MTI.

A szakértői véleményt azért kérte a bíróság, mert a korábbi tárgyalásokat sorra el kellett halasztani Berlusconi egyre gyakoribbá váló kórházi kezelései miatt. Berlusconi közleményében azt írta, „becsületsértőnek” és „egyértelmű előítéletnek” tartja, hogy átfogó pszichiátriai vizsgálat alá vetnék, ezért nem is hajlandó megjelenni többet a bíróság előtt.

A volt kormányfő ügyvédje úgy vélte, komoly károkat okoz a védelemnek, ha Berlusconi tényleg nem vesz részt a soron következő tárgyalásokon. A következő meghallgatást eredetileg november 17-re tűzték ki, de bírósági források szerint nem kizárt, hogy ezt korábbra hozzák.

Silvio Berlusconi – Fotó: ALVARO PADILLA BENGOA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
Silvio Berlusconi – Fotó: ALVARO PADILLA BENGOA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Az ügy hátterében a bunga-bunga névvel ismert szexpartik állnak: 2008 és 2009 között miniszterelnökként Berlusconi római, milánói és más olaszországi rezidenciáin rendezett partikon többtucatnyi fiatal nő fordult meg, akik ezért pénzt kaptak tőle. A marokkói származású Karima El Mahrougról (Ruby Rubacuori) kiderült, hogy az egyik ilyen parti idején még csak 17 éves volt. Ezzel kapcsolatban több eljárás is indult az utóbbi tíz évben, a szóban forgó tárgyalás 2017-ben kezdődött, amikor egy korábbi tárgyalás tanújának megvesztegetése címén emeltek vádat a volt kormányfő ellen.

A négy kormányfői ciklust betöltő, 84 éves Berlusconi tavaly szeptemberben elkapta a koronavírust, és azóta több alkalommal is kórházba került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!