Egymilliárd forintért kelt el egy Pókember-képregény az Egyesült Államokban

2021. szeptember 10. – 11:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1962-es lapban mutatkozott be először a szuperhős.

Az Amazing Fantasy 15. száma 1962 augusztusában jelent meg Pókember első kalandjával. A texasi Dallasban működő Heritage Auctions aukciósház csütörtöki közleménye szerint a 3,6 millió dolláros (egymilliárd forintos) vásárlással ez a példány lett a valaha árverésen megfordult, legmagasabb áron eladott képregény.

A füzetet 1962-ben eredetileg 12 centért lehetett megvásárolni. A győztes licitáló személyét nem hozták nyilvánosságra. Korábban egy Superman-képregény, az Action Comics 1. számának egyik példánya tartotta a rekordot, amely 3,25 millió dollárért (964 millió forintért) kelt el.

A szuperhősök világában nem ritkák az állati képességű és állati kinézetű hősök, a denevér, a borz, a majom és a kutya tulajdonságai is megihlették már a képregényeseket és a filmkészítőket. Itt látható egy válogatás a legismertebbekről.

Általában az állatok jó tulajdonságait formálják meg az alkotók, de talán nem kell sokat várni egy kullancsember, lajhárember vagy verébember megjelenésére sem.

Maga a Pókember-történet arról szól, hogy a fiatal Peter Parker egy pók csípésének következtében szuperképességre tesz szert. Rendkívül erős és nagyon gyors lesz, ráadásul nemcsak a reflexei, de az előrejelző képessége is páratlanná válik, emellett bármihez oda tud ragadni.

Attól azonban tartottak a hős megalkotói, hogy azt kelljen ábrázolni, amikor a nyálából képes hálót fonni, így amikor egyes filmekben van ilyen képessége, inkább a csuklójából, mirigyekkel próbál pókfonalat kiválasztani. Egyes filmeken már nemcsak a testével, de a fejével is képes odaragadni felületekhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!