Aligátor ragadott el egy férfit a hurrikán után elárasztott kertvárosban

2021. augusztus 31. – 09:14

frissítve

Aligátor ragadott el egy férfit a hurrikán után elárasztott kertvárosban
Az Ida hurrikán miatt otthonukat elhagyók Mississippi államban – Fotó: Sean Rayford / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Aligátor ragadott el egy férfit az Ida hurrikán által elárasztott területen, New Orleans közelében – írta a Sky News. A 71 éves férfi saját háza közelében ment át éjfél körül a 60-70 centiméter mély vízen, amikor a támadás érte. Felesége szemtanúja volt a tragédiának. A férfi előbb a karját vesztette el a támadásban, ám ekkor még fel tudott kapaszkodni háza lépcsőjére.

Felesége ekkor csónakkal segítségért ment, mire azonban visszatért, a férfi nyomtalanul eltűnt. Az aligátortámadás tényét a helyi rendőrség is megerősítette.

A hatóságok korábban is felhívták a figyelmet arra, hogy az áradások miatt a lakott részekre is eljuthatnak az aligátorok, így akár a sekély vízen is kockázatos átgázolni.

Az Ida hurrikán miatt egymillió háztartás és üzlet maradt áram nélkül Louisianában és Mississippiben. Az energiaellátó rendszer helyreállítása heteket vehet igénybe.

A hurrikán vasárnapra érte el legerősebb, negyedik fokozatát. A kormányzó, John Bel Edwards szerint ez a legnagyobb erejű hurrikán, amely Louisianát az 1850-es évek óta sújtotta.

Enyhülve is pusztít

A hét elejére a hurrikán trópusi viharrá enyhült, ám az áradások még így is veszélyt jelentenek a térségre. Hétfő este a Mississippi és Louisiana közötti legforgalmasabb autópályán hatalmas kráter keletkezett, mert az eső miatti áradások alámosták.

A 15 méter széles, hét méter mély kráterbe hét autó zuhant bele, két ember meghalt, tizen megsérültek – írta a CNN.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!