Visszakerült apjához a csecsemő, akit a kabuli repülőtér drótkerítésén adtak át az amerikai katonáknak

Legfontosabb

2021. augusztus 22. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszakerült apjához az a csecsemő, akit a kabuli repülőtérnél feltorlódott tömegből adtak át a szögesdróttal védett kerítésen át az amerikai tengerészgyalogosoknak. Az erről készült drámai felvételek bejárták a világot. A tömegből azt kiabálták az amerikai katonáknak, hogy a gyerek beteg, orvosra van szüksége.

John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a gyereket a repülőtéren működő norvég kórházba vitték, ellátták, majd visszaadták apjának – közölte a USA Today. Kirby szerint az amerikai katona helyesen cselekedett, amikor elvette a gyereket, „ez az együttérzés emberi megnyilvánulása volt”. Jim Stenger őrnagy az NBC News-nak azt mondta: a baba végig „biztonságban volt a repülőtéren”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyermek apja az amerikai hadserege segítője volt-e, és a család jogosult-e a kimenekítésre. A korábbi hírek szerint a gyermek anyja is megsérült. Az ő állapotáról nem tudni biztosat.

Amióta a tálibok elfoglalták az afgán fővárost, kétségbeesett tömegek próbálnak elmenekülni Afganisztánból, miközben a tálibok házról házra járva vadásszák le a nyugatiakkal kollaboráló afgánokat.

A kabuli repülőtéren több olyan kép is készült, amelyen katonák vigyáznak gyerekekre. Ezen a képen amerikai tengerészgyalogosok láthatók.

Fotó: Isaiah Campbell / US Central Command Public Affairs / AFP
Fotó: Isaiah Campbell / US Central Command Public Affairs / AFP

Ezen a fotón pedig egy török katona egy csecsemővel a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi repülőtéren.

Fotó: Török Nemzetvédelmi Minisztérium/ Anadolu Agency /AFP
Fotó: Török Nemzetvédelmi Minisztérium/ Anadolu Agency /AFP

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!