Hat hét börtönre ítéltek egy brit férfit Szingapúrban, mert nem viselt maszkot

2021. augusztus 19. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Többször is megszegte a maszkviselési szabályokat egy brit férfi Szingapúrban, akire ezért hat hét börtönbüntetést szabtak ki, írja a CNN. A 40 éves Benjamin Glynn májusban egy vonaton, júliusban pedig egy bírósági tárgyaláson nem volt hajlandó felvenni egy védőmaszkot, sőt, meg is fenyegette a vele szemben fellépő közalkalmazottakat a bírói ítélet szerint.

Glynnt a bíróság még pszichiátriai vizsgálatnak is alávetette a magatartása miatt, az utolsó tárgyalási napon azt kérte a bíróságtól, hogy ejtsék az ellene szerinte „jogtalanul felhozott vádakat”. Visszakérte a hatóságoktól az útlevelét is, hogy minél hamarabb visszamehessen Nagy-Britanniába a családjához – a helyi sajtó beszámolója szerint viszont

a bíró azt mondta Glynn-nek, „totális tévedésben van”, ha azt hiszi, hogy külföldi állampolgárként mentesülhet a szingapúri maszkviselési törvények alól.

Az ázsiai városállam ugyanis magyar szemmel nézve elképesztően komolyan veszi a koronavírus elleni védekezést: a járványügyi szabályok megszegéséért pénzbírság és börtönbüntetés is járhat, a külföldiektől pedig megvonhatják a munkavállalási engedélyt is. Februárban például egy helyi bíróság két hét börtönre ítélt egy brit férfit, aki a karantén alatt szökött ki a szállodai szobájából – hogy találkozzon az akkori menyasszonyával.

Amennyire szigorúak az intézkedések Szingapúrban, olyannyira kordában tudták tartani a fertőzéseket – erről egy egyetemista is mesélt a Telexnek, aki a járvány kitörése idején ment ki egy évre tanulni a városállamba. Tapasztalatairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!