Egy 19 éves focista volt az egyik afgán, aki felkapaszkodott az amerikai repülőgépre, majd a mélybe zuhant

2021. augusztus 19. – 21:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az afgán ifjúsági futballválogatott egyik focistája, Zaki Anvari, miután felkapaszkodott egy felszálló repülőre, majd leesett róla – írta meg a BBC.

A helyi sajtó szerint legalább két ember zuhant le, miután felszállt velük egy gép, Anvari volt az egyikük.

„Nyugodjon a mennyben, és imádkozzon Istenhez családjáért, barátaiért és sporttársaiért” – írta Anvariról az afganisztáni Testnevelési és Sport-főigazgatóság.

A két repülőről lezuhant áldozaton kívül az amerikai légierő emberi maradványokat talált egy afgán fővárosból felszállt katonai gép futóműházában. A közösségi médiában olyan képek terjedtek el, amelyeken afgánok hétfőn kétségbeesetten próbálják elhagyni Kabult, amint egy C–17-es géphez rohannak, és az oldalába kapaszkodnak.

A reptéren, amely még az amerikai katonák fennhatósága alatt van, napok óta feszült a helyzet, nagyon sokan próbálják meg elhagyni az országot. A tálibok viszont csak azokat engedik be az épületbe, akiknek megvannak az utazáshoz szükséges papírjai, de időnként még őket is csak nehezen. Szerdán tálib katonák erőszakosan viselkedtek a civilekkel, egy nőt és egy gyereket véresre vertek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!