Nem elég, hogy ittasan vezetett az Egyesült Államokban, még hitelkártya-tartozása is lehetett a román miniszterelnöknek

2021. augusztus 16. – 14:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak pár napja ismerte be Florin Cîţu román miniszterelnök, hogy büntetett előéletű, húsz évvel ezelőtt megbírságolták Amerikában ittas vezetésért, fogdában is ült, most azt írta róla a román Mediafax hírügynökség, hogy az Egyesült Államokban nem fizetett vissza egy hitelkártya-tartozást.

A Mediafax információi szerint miután Cîţu hazatért Romániába, nem fizette vissza a Maryland National Bank számára azt a 6698 dollárt (nagyjából 2 millió forintot), amit a hitelkártyájáról költött el.

A bank továbbadta a tartozást egy behajtócégnek, de mivel Cîţu visszatért közben Romániába, az idézésre pedig nem válaszolt, felfüggesztették az eljárást az iowai bíróságon.

Az ittas vezetési ügye után az ellenzék felszólította Klaus Johannis román elnököt, hogy mondassa le a miniszterelnököt, mert Romániában nem lehet kormánytag büntetett előéletű politikus.

Cîţu korábban azt mondta, hogy az ittas vezetést megbánta, nem szívesen emlékszik vissza rá, de mivel Romániában büntetlen előéletű, kinevezésekor úgy gondolta, a miniszterelnöki pozícióhoz ennek nincs jelentősége. Szerinte a román jogrend különbözik az amerikaitól, és míg az ittas vezetése miatt az Egyesült Államokban elítélték, addig az Romániában csak kihágásnak, nem pedig bűncselekmények minősül.

A Nemzeti Liberális Párt, a bukaresti jobbközép koalíció legnagyobb pártja szeptember 25-én tartja tisztújító kongresszusát, ahol éles küzdelem várható a pártelnöki tisztségért a pártot négy éve vezető, újrázni készülő Ludovic Orban képviselőházi elnök és kihívója, Cîţu között.

(Főtér.ro)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!