Kevés a remény, hogy újabb túlélőket találnak a leverkuseni robbanás után

2021. július 28. – 16:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kevés a remény, hogy újabb túlélőket találnak – mondta a Leverkusenben hulladéklerakót üzemeltető Currenta vállalat vezetője. A nyugat-németországi, Rajna menti iparvárosban kedden délelőtt nagy erejű robbanás történt egy ipari parkban található hulladéklerakó területén.

A balesetben az eddig megerősített hírek szerint ketten vesztették életüket, öt személyt eltűntként tartanak nyilván, 31-en pedig megsebesültek. „Öten még mindig eltűntek, és feltételeznünk kell, hogy nem találjuk meg őket élve” – mondta Frank Hyldmar, a Currenta vezetője szerdán újságírói kérdésre.

A hatóságok azonban továbbra is az eltűntek felkutatására összpontosítanak, többek között nagy felbontású drónok segítségével vizsgálják át a baleset helyszínét. A vállalat szerint még korai lenne megmondani, hogy pontosan mi okozta a robbanást, ami után kigyulladt egy oldószereket tartalmazó tartály. A szakértők elemzik, hogy a robbanás után a környékre hulló korom mérgező-e.

Amíg a vizsgálatok nem hoznak pontos eredményt, addig arra kérik a közelben élőket, hogy ne egyék meg a kertjeikben termett gyümölcsöket és zöldséget, és ügyeljenek arra, hogy a cipőjükön se vigyék be a lakásba a robbanás után keletkezett kormot – mondta Hermann Greven, a leverkuseni tűzoltóság egyik munkatársa. Azt is elmondta, hogy a környék játszótereit elővigyázatosságból lezárták. (via Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!