Kiengedték Bolsonarót a kórházból

2021. július 19. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Négy nap után kiengedték Jair Bolsonaro brazil elnököt a kórházból, ahova azután került, hogy napokig krónikusan csuklott, majd ott kiderült, bélelzáródása van, írja a BBC.

Bolsonarót végül operálni nem kellett, csak kezelést kapott, és megígérte, hogy már hétfő reggel visszatér a munkába. „Csak Isten távolíthat el a székemből” – mondta, mikor elhagyta a kórházat. „Már az első nap távozni akartam, de nem engedték. Remélem, tíz napon belül már roston sült bordát fogok enni” – tette hozzá.

Az orvosok korábban úgy nyilatkoztak, hogy a folyamatos csuklás összefüggésben lehet azzal a késes támadással, ami a 2018-as elnökválasztási kampány idején érte az elnököt. Bolsonaro akkor súlyosan megsérült, többször kellett műteni, és rengeteg vért veszített, de az sem kizárható, hogy a pár hete történt fogászati műtét szövődménye a krónikus csuklás.

Bolsonaro nem túl népszerű mostanában az országában, sokat kritizálják a hatékony járványkezelési eszközökkel szembeni szkepticizmusát, nemrég tízezrek tüntettek ellene, és sorra kapja a bírságokat is, mert nem hajlandó hordani a maszkot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!