Sorra kapja a bírságokat a saját országában a brazil elnök, mert nem hajlandó hordani a maszkot

2021. június 13. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét pénzbüntetést kapott Jair Bolsonaro brazil elnök, mert a koronavírus-járvány miatt előírt óvintézkedéseket megszegve nem viselt szájmaszkot egy rendezvényen – írja az MTI a brazil sajtó nyomán.

A büntetést az államfő egyik politikai ellenfelének államában, São Paulóban kapta. Az állam kormányzója, Joao Doria a jelenlegi államfő egyik riválisa és lehetséges ellenfele a 2022-es választásokon.

A Folha de S Paulo című újság szombaton azt írta, hogy az elnöknek, a fiának, Eduardo Bolsanaro parlamenti képviselőnek és Tarcisio Gomes infrastrukturális miniszternek 552,71 real (31 200 forint) bírságot kell kifizetniük. A beszámoló szerint nem viseltek maszkot egy több ezer támogatót felvonultató motoros tömegrendezvényen, amivel megsértették az állami egészségügyi előírásokat.

Ez már nem az első alkalom a közelmúltban, hogy Bolsonarót megbírságolják a maszk hiánya miatt. Alig három héttel ezelőtt motoros túrán vett részt Rio de Janeiróban, ahol úgy mondott beszédet a támogatói előtt, hogy száját és orrát nem takarta el maszk. Két nappal korábban Maranhão állam kormánya is megbírságolta, mert Acailanda városban, a hívei tömeggyűlésén sem viselt maszkot.

Brazíliában a koronavírus-járványnak már több mint 484 ezer halálos áldozata van, és a járvány újabb fellobbanásától lehet tartani. Amióta megjelent a Covid-19 – amelyet az államfő eleinte kis náthának nevezett –, Bolsonaro bírálta a karanténintézkedéseket, bizonyított hatásosság nélküli gyógyszereket népszerűsített, és kétségbe vonta a vakcinák hatásosságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!