Áder: Lélekben mi is ott állunk a baráti Németország népe mellett

2021. július 16. – 14:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Áder János köztársasági elnök segítséget ajánlott Németországnak, ahol már több mint 80 halálos áldozata van az esőzések miatti árvizeknek.

Áder pénteken táviratot küldött a német államfőnek, Frank-Walter Steinmeiernek, ebben nemcsak a saját nevében, hanem a teljes magyar népet képviselve fejezte ki részvétét a németországi áradások áldozatai családtagjainak, valamint a károsultaknak. A köztársasági elnök az MTI szerint azt írta: mély megrendüléssel értesült a számos emberéletet követelő és óriási károkat okozó árvízről, amely Rajna-vidék–Pfalz és Észak-Rajna–Vesztfália tartományt sújtotta.

„Lélekben mi is ott állunk a baráti Németország népe mellett, és készen állunk arra, hogy segítséget nyújtsunk a súlyos csapás következményeinek enyhítésében”

– üzente Áder János. Emellett reményét fejezte ki, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és hogy az érintett települések lakói hamarosan, a károk elhárítása után nyugalomban folytathatják életüket.

Ahogy arról korábban írtunk a száz éve nem látott ítéletidő a Németország nyugati részén túl Belgiumban és Hollandiában is pusztít. Belgiumban már tíz feletti a halottak száma, az ottani áradás miatt egy magyar állampolgárt is ki kellett menteni. A 20 éves férfit már biztonságos helyre szállították – közölte a Telexszel a belgiumi magyar konzul, Varsányi Balázs.

Korábban már Orbán Viktor is segítséget ígért, ő Angela Merkelnek írt levelében arról, hogy Magyarország kész minden rendelkezésére álló eszközzel segítséget nyújtani az érintett településeknek a természeti csapás okozta károk elhárításához.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!