Orbán nem megy el Strasbourgba az EP-vitára

2021. július 6. – 16:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem megy el Strasbourgba az EP-vitára Orbán Viktor, amit a magyar pedofilellenes törvényről rendeznek, írja az atv.hu.

„Szerdán lesz az Európai Parlamentben egy vita, ahol napirendre tűzték a gyermekvédelmi törvényünket. Ami érdekes, hogy még a hivatalos dokumentumot nem is láttuk, a képviselőink a Politico internetes portálról értesülhettek arról, hogy lesz egy határozattervezet, de ezt tegnap estig még nem töltötték fel a hivatalos rendszerbe”

– mondta Novák Katalin sajtótájékoztatón, az ATV kérdésére. A vitanapot a melegeket megbélyegző kiegészítéssel elfogadott pedofiltörvényről rendezik Strasbourgban, illetve a magyar és a lengyel jogállamiság is napirenden lesz. A törvényről itt írtunk bővebben.

Most Novák Katalin az EP-vitáról az ATV kérdésére azt mondta, hogy ez annyiban nem meglepő, hogy „itt egy statáriális döntést szeretnének elérni a vád megfogalmazását megelőzően, ami úgy tűnik, hogy az Európai Unió különböző intézményeinek egyre inkább bevett gyakorlat. Egy politikai akcióról van szó” – jelentette ki.

A pedofiltörvényről ezúttal is elmondta, hogy

„sajnálatos módon nagyon kevesen ismerik a tényleges tartalmát ennek a jogszabálynak. Még egyszer hangsúlyozom, a gyermekekről van szó, tehát 18 év felettiekre egyáltalán nem vonatkozik ez a jogszabálycsomag. A megszületett döntések kizárólagosan a gyermekek védelme érdekében születtek”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy tudomása szerint Hidvéghi Balázs és Győri Enikő lesz az a két parlamenti képviselő, akik a vitában felszólalnak.

Novák azt is elmondta, hogy tudomása szerint van egy olyan határozattervezet, amit az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciója már megfogalmazott, és az a nemzeti szuverenitás jegyében született és a nemzeti hatáskörök védelmét tartalmazza. Ehhez a nyilatkozathoz csatlakoznak majd a a Fidesz képviselői is – mondta a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!