Két járókelőt késsel sebesítettek meg Erfurtban, az elkövetőt elfogták

2021. június 28. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés:

Hétfő délután a rendőrség a lakásában elfogta a feltételezett késelőt, egy 32 éves német férfit. A gyanúsítottat vágott sebekkel kórházba szállították, valószínűleg saját maga okozta a sebesüléseit – írja az MTI.

A súlyos testi sértéssel gyanúsított férfit már ismerte a rendőrség. Erőszakos és vagyon elleni bűncselekményei, illetve pszichés zavarai miatt volt dolguk vele korábban. Politikai indítékra utaló jeleket nem tártak fel a támadás mögött.

Korábban írtuk:

Helikopterrel keres a német rendőrség egy fiatal férfit, aki két járókelőt késsel megsebesített Erfurtban hétfő reggel, írja a Reuters.

A két áldozat egy 45 és egy 68 éves férfi, mindkettőt kórházban kezelik, a sérüléseik nem életveszélyesek. A rendőrség még nem tudta kihallgatni őket, ezért egyelőre nem tudni, ismerték-e egymást az elkövetővel.

Az elkövető a húszas éveiben jár, a haja világos, az arca sebhelyes, és németül beszélt a rendőrség közleménye szerint. Barna pulóver és sötét melegítőalsó lehet rajta.

Pénteken hárman meghaltak és többen megsérültek, amikor egy késes ámokfutó járókelőkre támadt Würzburgban. Az elkövetőt – egy 24 éves szomáliai férfit – elfogta a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!