Késes ámokfutó gyilkolt Németországban

2021. június 25. – 20:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak és többen megsérültek, amikor egy késes ámokfutó járókelőkre támadt a németországi Würzburgban, írja a DW. Az elkövetőt elfogta a rendőrség. A Bild szerint csak úgy tudták ezt megtenni, hogy lábon lőtték.

A támadás délután öt óra körül történt a város központjában lévő Barbarossa téren. Sok részlet egyelőre nem ismert. Egy videófelvételen azt látni, hogy egy hatalmas késsel hadonászó férfit több másik férfi próbál megállítani, akik között van rendőr is.

Egy másik utcai felvételen pedig azt látni, hogy a járókelők tárgyakat dobálnak a késes elkövető felé, és próbálják feltartóztatni, amíg kiérnek a rendőrök.

A késes férfi mezítláb látható a videón, és a beszámolók szerint azután kezdték el székekkel és más tárgyakkal dobálni, hogy valaki felkiáltott, hogy megkéselt egy nőt. Az elkövető aztán megpróbált elmenekülni, de legalább húszan rohantak utána, majd megjelent a rendőrség is.

Azóta kiderült, hogy az elkövető egy 24 éves szomáliai származású férfi, aki nincs életveszélyben a lőtt sebe ellenére. A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a feltételezett elkövető pszichésen zavart.

A BBC szerint kórházba szállították, ott kezdték meg a kihallgatását. Közben házkutatást rendeltek el az otthonában, és megpróbálják feltérképezni a kapcsolatait.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a férfi „Allahu Akbar”-t kiáltott a támadás alatt, mondta el a bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann. A rendőrségi szóvivő szerint ugyanakkor bár a támadó büntetett előéletű, a korábbi bűncselekményeinek nem volt köze terrorizmushoz.

A bajor belügyminiszter szerint a sérültek közül öten is olyan súlyos állapotban vannak, hogy kétséges, túlélik-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!