Orbán Facebook-oldalán is megjelentek a szivárványos zászlók, norvég celebek és civilek Szijjártó Instagramján akcióznak

2021. június 23. – 14:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután norvég celebek és civilek a kommentekben szivárványos zászlókkal árasztották el Szijjártó Péter külügyminiszter Instagram-oldalát, egyre több szivárványos zászló tűnik fel Orbán Viktor Facebook-oldalán is a hozzászólásoknál.

A miniszterelnök szerda délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről posztolt, mielőtt Brüsszelbe indult. „Indulás Brüsszelbe. Hajrá, magyarok!” – írta a kormányfő, mire a kommentszekcióban az ő oldalán is sorra jelentek meg a meleg büszkeséget hirdető képek, emojik és GIF-ek. Többen közben magyar zászlókat kommentelnek Orbán bejegyzése alá, azaz kicsiben az játszódik le, mint ami a német és a magyar stadionok szivárványszínű kontra nemzeti színű kivilágításával.

Forrás: Orbán Viktor / Facebook
Forrás: Orbán Viktor / Facebook

Mint megírtuk: ellepték a szivárványos zászlók Szijjártó Péter Instagramját, miután Norvégiában egyre nagyobb visszhangot kap a nemrég elfogadott magyar melegellenes törvénymódosítás és azt ezt követő üzengetés az UEFA, a magyar kormány és a müncheni városvezetés között.

Több olvasónk is jelezte, hogy Norvégiában a lapok kiemelten kezelik a témát a helyi sajtóban, ami eljutott odáig, hogy celebek és civilek indítottak akciót a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter Instagram-profilján. Az UEFA ugyebár arra hivatkozva tiltotta meg, hogy a Németország–Magyarország Eb-mérkőzésnek helyet adó Allianz Arénát szivárványosra világítsák, mert az egyértelműen politikai akció, amelynek nincs helye a sporteseményen. Korábban pedig maga Szijjártó Péter is arról beszélt, hogy nem szabad összekeverni a sportot és a politikát.

A híreket olvasva a tévés személyiségként is ismert egykori norvég első osztályú focista, Mads Hansen indított akciót a Nettavisen portál szerint. Hansen egy Insta-sztoriban vetette fel azt az ötletet, hogy ha már nem lehet színessé tenni a müncheni stadiont, akkor tegyék meg ezt Szijjártó Instagram-oldalával. És Szijjártó Instagramját tényleg ellepték a szivárványos zászlók, de nemcsak a legfrissebb posztjait, hanem egészen régieket is.

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook
Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

A Nettavisennek megszólaló Ida Fladen rádióbemondó azt mondta: az akció azt a célt szolgálja, hogy rámutassanak, mi megy Magyarországon, és hogy az UEFA képtelen elérni a nyitottságot és a toleranciát a futballban. Fladen szerint szánalmas, hogy egy ekkora hatalmú szervezet ennyire nem tudja használni az erejét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!