Nemzeti színekkel világítanak ki több magyar stadiont

2021. június 23. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemzeti színekkel lesz kivilágítva a német–magyar mérkőzés idején a Groupama Aréna, az MTK és a DVSC pályája, illetve az Operaház egyik épülete is, írja a Magyar Nemzet. Az akcióval arra a végül elkaszált müncheni ötletre reagálnak, hogy a kormány nemrég elfogadott melegellenes törvénye ellen tiltakozva München polgármestere szivárványszínekkel világította volna ki a szerdai Eb-mérkőzés helyszínét.

Bár az UEFA ezt megtiltotta végül Münchennek, több kormányközeli klubcsapat és intézmény itthon mégis a nemzeti színű kivilágítás mellett döntött. A Fradi stadionjának kivilágítását a klub elnöke, a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor jelentette be, miután a Green Monsters szurkolói csoport erre kérte a klubvezetést. Kubatov ennek örömmel tett eleget, ami azért is érdekes, mert pár éve még éppen ez a szurkolói csoport tüntetett Kubatov ellen a vénaszkenner miatt, és bojkottálták hosszú ideig a Ferencváros hazai mérkőzéseit.

Kubatov akciójához csatlakozott az MTK is, amelynek a szintén fideszes politikus, Deutsch Tamás az elnöke, illetve az első osztályba frissen feljutó Debrecen is, amelynek pedig a fideszes vezetésű debreceni önkormányzat a tulajdonosa.

Nem akart kimaradni az akcióból Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója sem, aki az Operaház új központját, az Eiffel Műhelyházat világítja majd ki a trikolor színeivel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!