Keddtől szabad az út a védettségi igazolvánnyal Moldovába

2021. május 29. – 18:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Keddtől a beoltott magyar és moldáv állampolgárok szabadon, azaz karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

„Számos országgal, folyamatosan egyeztetünk az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról és a szabad utazás lehetőségéről”, írta Szijjártó. Szombaton sikerült lezárni a megbeszéléseket a moldovai kormánnyal, így Bahrein, Csehország, Észak-Macedónia, Grúzia, Horvátország, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Törökország után most már Moldovába is szabadon utazhatunk a magyar plasztikkártyával.

Romániába viszont nem, ám ebből sem adódhat probléma, a Konzuli Szolgálat honlapján olvasható információk szerint ugyanis a romániai beutazáshoz nem szükséges semmilyen feltétel, így negatív teszt, vagy épp oltási igazolás sem.

Sőt, még a védettségi igazolványt elfogadó országok közül sem mindegyikbe elég a plasztikkártya: Horvátországban fel kell mutatni egy papíralapú oltási igazolványt, vagy egy 48 óránál nem régebbi PCR- vagy antigéntesztet is. Ebben a cikkünkben szedtük össze, mire számítson, ha a legnépszerűbb nyári utazási célpontok felé venné az irányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!