Megint nagymacskákat mentenek ki a Tiger Kingből ismert állatkertből

2021. május 21. – 09:17

frissítve

Megint nagymacskákat mentenek ki a Tiger Kingből ismert állatkertből
Tigrisek a Greater Wynnewood Exotic állatparkban 2013-ban – Fotó: Wikiépdia

Másolás

Vágólapra másolva

68 nagymacskát foglaltak le hatóságok állatkínzás miatt Jeff és Lauren Lowe-tól, a Netflix Tiger King (magyarul Tigrisvilág) című sorozatának szereplőitől – írja a BBC. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma csütörtökön jelentette be, hogy a pár oklahomai állatparkjából, a Greater Wynnewood Exoticból lefoglaltak

  • 7 oroszlánt,
  • 46 tigrist,
  • 15 oroszlán-tigris keveréket
  • és egy jaguárt.

Jeff és Lauren Lowe-ot most egyaránt azzal vádolják, hogy megsértették a veszélyeztetett fajokra vonatkozó, illetve az állatvédelmi törvényeket.

A hatóságok 2020 decembere óta háromszor is ellenőrizték az állatparkot, és már többször jelezték, hogy nem megfelelően gondoskodnak ott az állatokról. Például nem biztosítottak (időben) megfelelő állatorvosi ellátást, megfelelő táplálékot, megfelelő mozgásteret és az állatokat az időjárástól megfelelően védő búvóhelyet.

Az ellenőrzések alapján sok állatnál fedeztek fel kalciumhiányos csontbetegségeket, ennek az oka az lehet, hogy a nagymacskák kicsontozott húst kaptak.

Az ellenőrzést végző tisztviselőket a sztárpár munka közben zaklatta, Lauren Lowe az egyiküket állítólag meg is fenyegette azzal, hogy megöli. Ez különösen ijesztő volt a hatóságok szerint annak tudatában, hogy Joe Exotic, az állatkert korábbi tulajdonosa jelenleg épp 22 éves börtönbüntetését tölti egy bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

A Greater Wynnewood Exotic állatkertből már januárban kimentették a tigriskölyköket és az anyaállatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!