Kimentik a tigriseket Joe Exotic egykori, borzalmas állapotú állatkertjéből

2021. január 20. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tigrisvilág című Netflix-sorozatban elhíresült oklahomai állatkert új tulajdonosait kötelezték rá, hogy az állatkertben élő tigriskölyköket és az anyaállatokat adják át a szövetségi kormányzatnak, írja a BBC.

A Greater Wynnewood Exotic állatkert jelenlegi tulajdonosa Jeff és Lauren Lowe, akiket a szövetségi hatóságok azzal vádolnak, hogy megsértették a veszélyeztetett fajok védelméről szóló és az állatvédelmi törvényt. Jeff Lowe az állatkert eredeti tulajdonosának, a Netflix-sorozat főszereplőjének, Joe Exoticnak volt az üzleti partnere.

Exotic – eredeti nevén Joseph Maldonado-Passage – jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti egy bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

„Lowe-ék megdöbbentő hanyagságot tanúsítottak állataik egészsége és jóléte iránt, és a törvényeket sem tartották be” – mondta az igazságügyi minisztérium főügyészhelyettese. A bíróság megállapította, hogy Jeff és Lauren Lowe nem biztosítottak megfelelő környezetet és táplálékot az állatoknak, és a megfelelő állatorvosi ellátás hiánya miatt több állat betegedett meg, egy hét leforgása alatt két tigriskölyök is elpusztult.

A bíróság elutasította Lowe-ék hivatkozását arra, hogy az állatvédelmi törvény szerint ők valójában nem számítottak állatkert-üzemeltetőknek, mert az állatkert még nem készült el teljesen. Joe Exotic elnöki kegyelemért folyamodott Donald Trumphoz, aki hivatali idejének utolsó óráiban több tucatnyi elítéltnek kegyelmezett meg, ám ő nem volt köztük. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!