42-en meghaltak, köztük tíz gyerek a vasárnapi gázai bombázásokban

2021. május 16. – 08:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Három épületet bombáztak le vasárnap Gázában, legalább 42 ember meghalt, írja az AP. Az gázai egészségügyi minisztérium szerint az áldozatok között tizenhat nő és tíz gyerek is van, több mint 50 ember pedig megsérült.

Korábban írtuk: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton este kijelentette, hogy addig folyik a palesztin támadók ellen a megtorlás, „amíg szükséges”, írja az MTI.

Netanjahu az izraeli védelmi minisztérium Tel-Aviv-i főhadiszállásán beszélt, és figyelmeztette a Hamász dzsihadista palesztin szervezet vezetőit, hogy „nem tudnak elbújni se a felszínen, se a föld alá. Senki sem védett.” Netanjahu egyúttal megköszönte Joe Biden amerikai elnök és több más külföldi vezető támogatását a konfliktusban.

Tel-Avivban egyébként rakétatámadás veszélye miatt szombaton többször megszólaltak a figyelmeztető szirénák. A Hamász napközben háromszor is rakétákat indított a nagyváros felé, majd pedig közölte, hogy vasárnapra virradóra újabb támadásokat hajt végre Tel-Aviv ellen.

Az izraeli-palesztin konfliktus szombati eseményeit összefoglaló részletesebb cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!