Olyan kommenteket kapott a Wonder Woman sztárja az izraeli konfliktusról szóló posztjára, hogy inkább leállította őket

2021. május 13. – 16:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gal Gadot írt egy posztot a háború közelébe sodródott izraeli–palesztin konfliktusról, olyan szöveggel, hogy a Wonder Woman 1984 sztárja úgy gondolhatta, senki nem köthet bele. Az izraeli hadseregnél két évet szolgált színésznő azonban nem sokkal később inkább leállította a kommentelést a reakciók láttán.

A szöveg így szólt: „Vérzik a szívem. Országom háborúban áll. Aggódom a családomért, a barátaimért, a népemért. Ez az ördögi kör már túl régóta tart. Izrael megszolgálta, hogy szabadon és biztonságban éljen. Szomszédaink ugyanerre érdemesek. Imádkozom az áldozatokért és családjaikért, imádkozom azért, hogy véget érjen ez az elképzelhetetlen gyűlölködés, imádkozom azért, hogy vezetőink megtalálják a megoldást, hogy békében élhessünk egymás mellett. Imádkozom egy jobb jövőért.”

Az izraeliként megírt, de a közös békét hangsúlyozó posztra rögtön kritikus reakciók érkeztek, nem is arra, amit beleírt, hanem amit épp kihagyott: a palesztin nép nevét, amelyre csak „szomszédaink” megnevezéssel hivatkozott.

„Legyen bátorsága leírni, hogy a szomszédja palesztin” – üzente neki Ika Natassa. Az indonéz publicista megjegyzését árnyalja, hogy a világ legnépesebb muszlim lakosságával – és emellett több mint 20 millió kereszténnyel – bíró állama nem ismeri el Izrael államot.

Egy kanadai felhasználó arról írt, hogy „talán az izraelieknek fel kéne hagyniuk azzal, hogy ellopják a palesztinok földjeit, vagy még jobb lenne, ha visszaadnák nekik. Akkor béke lenne” – idézte az Unilad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!