A kazanyi támadás megismétlésével fenyegetőzött egy orosz diák

2021. május 13. – 14:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették azt a 17 éves kelet-oroszországi diákot, aki a hét tanuló és két felnőtt halálát okozó kazanyi iskolai mészárlás megismétlését ígérte a két nappal korábbi merényletet bemutató videó alatti kommentben – írta a Newsru.com

A Kína hátárán fekvő Blagovescsenszkben élő diák a saját iskoláját is megnevezte: „Holnap ugyanezt fogom tenni a 27-es iskolában” – írta még 11-én. Két nappal ezután vették őrizetbe, majd a tanintézményben szünetet rendeltek el, és épületet is átvizsgálták, de nem találtak sem fegyvereket, sem robbanószerkezetet.

A fiú azt mondta, kommentjét viccnek szánta. Az iskolában néhány órával később újraindult a tanítás.

Oroszországban a kazanyi mészárlás után megerősítették az iskolák védelmét. A kazanyi iskolában eredetileg volt biztonsági őrszolgálat, ám a járvány miatti szünet után épp csak megindult oktatási időben még nem kérte az iskola, hogy lépjenek újra szolgálatba. Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a fegyverviselés szabályainak szigorító módosítását, miután a 19 éves kazanyi merénylő – aki a gyilkosságok napján szintén egy közösségi oldalon posztolta, hogy mire készül – legálisan szerzett fegyvert alig egy hónappal korábban.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!