Negyven holttestet sodort partra a Gangesz Indiában

2021. május 10. – 20:56

frissítve

Negyven holttestet sodort partra a Gangesz Indiában
Hamvasztáshoz emelt máglyák a Gangesz partján India Uttar Pradesh államában – Fotó: Danish Siddiqui / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább negyven holttestet sodort partra a Gangesz Észak-Indiában, Bihar és Uttar Pradesh államok között, írta meg a BBC, amely arról számolt be, hogy egyes helyi beszámolók szerint akár száz testet is találhattak a folyó partján. A helyiek úgy vélik, hogy koronavírusba belehalt áldozatokról van szó.

A BBC helyi beszámolók alapján arról ír, hogy a holttestek több napja a folyóban lehettek, a rajtuk látható égésnyomok ugyanakkor arra utalnak, hogy a hamvasztás megkezdése után kerülhettek a folyóba. A koronavírus-járvány által súlyosan érintett Indiában a napi több ezer halott egy részét az utcákon emelt máglyákon égetik el, a krematóriumok ugyanis nem bírják a terhelést.

Az AFP értesülése szerint a most megtalált holttestek vagy azért kerülhettek a folyóba, mert nem volt elég kapacitás az elhamvasztásukra, vagy a családjuknak nem volt elég pénzük a hamvasztás kifizetésére. Az áldozatok India legnépesebb, egyben egyik legszegényebb államából, Uttar Pradeshből kerülhettek a folyóba.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!