Szinte meg se száradt, máris eltüntették a szentpétervári Navalnij-graffitit

2021. április 29. – 23:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze néhány órát volt látható az a szentpétervári graffiti, amely Alekszej Navalnij ellenzéki vezetőt ábrázolta, írja a Szabad Európa a Facebook-oldalán. Sokak szerint a rendőrség gyorsabban cselekedett, mint egy erőszakos bűntett esetében. A posztban látható a még ép graffiti, az előtte felbukkanó és telefonáló rendőr, majd az átfestés folyamata, és végül a teljesen sárgára kent apró épület (talán egy trafóház).

A műveletet ebben a videóban is megörökítették.

Szintén csütörtöki hír, hogy elítélték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szervezetének egykori munkatársát, mert megosztott egy Rammstein-videoklipet az interneten – írja az MTI. Az ügyvédje szerint Borovikov politikai indíttatásúnak tartja az egész eljárást, és fellebbezni fog.

Borovikov 2014-ben osztotta meg a zenekar Pussy című számát a Vkontakte nevű orosz közösségi oldalon. A klip cenzúrázatlan változatában a pornófilmeket kifigurázó szexjelenetek láthatóak, rendszeresen megszakítva az együttesről készült felvételekkel, amiken zenélnek.

A politikus később törölte a posztot, így nem tudni, hogy a cenzúrázott, vagy cenzúrázatlan verziót osztotta-e meg.

A hatóságok tavaly ősszel indítottak eljárást ellene, az ügyészség pedig három év letöltendő börtönbüntetést kért Borovikovra pornográfia internetes terjesztése miatt. Végül 2,5 évet kapott.

Andrej Borovikov Navalnij korrupcióellenes szervezetének arhangelszki irodájában dolgozott. Alekszej Navalnij január óta börtönben van, mert a bíróság szerint megsértette a feltételes szabadlábra bocsátás feltételeit, miközben Németországban lábadozott oroszországi mérgezése után, amellyel ő az orosz kormányt vádolja. Az orosz kormány rendszeresen tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!