A brit kormány tagadja, hogy Boris Johnson azt mondta volna, inkább álljanak hullahegyek, mint hogy újabb lezárás jöjjön

2021. április 26. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ben Wallace brit védelmi miniszter határozottan cáfolta azoknak a brit bulvársajtóban megjelent állításoknak a hitelességét, amelyek szerint Boris Johnson brit miniszterelnök az ősszel azt mondta, hogy inkább álljanak hegyekben a hullák, mint hogy egy harmadik lezárást is el kelljen rendelni.

„Gyakorlatilag mindenki kategorikusan tagadta” – húzta alá a Sky News csatornának adott nyilatkozatában a védelmi miniszter. A politikus szerint már-már bohózatba illő, hogy meg nem nevezett források meg nem történt eseményekről szóló, pletykaszintű beszámolói jelenhetnek meg a bulvársajtóban.

„Elég volt a kibaszott lezárásokból! Inkább álljanak ezrével, hegyekben a holttestek!” – idézi a Daily Mail vasárnap publikált, hétfőn azonban újabb fejleményekkel bővülő cikke a brit miniszterelnök állítólagos október végi kirohanását. A cikk szerint Boris Johnson szavai azt követően hangozhattak el, hogy a brit kabinetirodát vezető miniszter, Michael Gove figyelmeztette: újabb szigorítások nélkül katonákra lenne szükség a járvány miatt túlterhelt kórházak őrzéséhez.

A Downing Street még a cikk megjelenése napján határozottan tagadta – továbbá „csak egy újabb hazugságnak” nevezte – a bulvárlap oldalán megjelenő vádat. A brit Munkáspárt később felszólította Johnsont, hogy a lehető leghamarabb nyilatkozzon az ügyben. „Ha mégis így fogalmazott volna, azt meg kell magyaráznia” – fogalmazott Keir Starmer ellenzéki vezető, aki szerint a miniszterelnök állítólagos kifakadása mindenkit aggaszt, a leginkább azonban vélhetően azokat a családokat érinti, akik elvesztették valamely szerettüket a világjárvány alatt.

Október 31-én Boris Johnson végül újabb szigorításokat vezetett be a járvány megfékezésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!