A kínai elnök szerint a kínai egyetemeknek a kommunista párthoz teljes mértékben hű diákokat kell nevelniük

2021. április 19. – 22:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar szempontból különösen aktuális dolgokat mondott Kína elnöke, Hszi Csin-ping a kínai egyetemekről, az egész persze csak véletlen egybeesés, hiszen nem a hamarosan Magyarországra települő Fudanról kérdezték, de a mondatai nyilván arra az intézményre is érvényesek.

A 444 vette észre azt az egyébként a hongkongi South China Morning Postban megjelent cikket, amely idézi a pekingi Csingua Egyetemre ellátogató vezetőt. Hszi arról beszélt, hogy a kínai egyetemeknek egy új generációt kell kinevelniük, akik kíváncsiak, innovatívak és teljes mértékben hűségesek a szocializmus eszméjéhez, és persze Kínai Kommunista Párthoz.

A vezető a Kínai Kommunista Párt megalapításának 100. évfordulójára készülve járja a kínai egyetemeket, szerinte a felsőoktatás kulcsfontosságú a szocialista jövő építésében. A Csingua Egyetemmel például nagyon elégedett, mert olyan diákokat nevel, akik „vörösek és professzionálisak”, és akik így építhetik tovább azt, amit a Kínai Kommunista Párt szocializmusnak nevez.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter éppen hétfőn beszélt arról, hogy a pár éven belül Magyarországra települő Fudan egyetemen nem lesz ideológiai oktatás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!