A Fülöp-hívő törzs azt várja, hogy a herceg szelleme a királyi család egyik tagjában tér majd vissza

2021. április 13. – 08:44

frissítve

A Fülöp-hívő törzs azt várja, hogy a herceg szelleme a királyi család egyik tagjában tér majd vissza
Fülöp herceg imádói gyászszertartást tartottak Vanuatu szigetén 2021. április 12-én. Fotó: REUTERS

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn gyászceremóniát tartottak a múlt héten 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg tiszteletére a csendes-óceáni Vanuatu egyik szigetén az őt istenként imádók a Reuters riportja szerint.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Tanna szigetén élők hite szerint Erzsébet királynő néhai férje egy őszi hegyi lélek sápadt bőrű fia volt. A Fülöp-kultuszt életben tartó törzsekkel kapcsolatban álló kutatók korábban is beszéltek arról, hogy Tannán gondosan eltervezett ceremóniával készülnek Fülöp herceg földi életének végére. A gyász után pedig azt fogják várni, hogy a herceg szelleme visszatérjen Tannára.

A Reuters szerint hétfőn Fülöp hercegről készült fényképeket tartva készítették elő az utat a herceg szellemének. A szertartáson a csendes-óceáni térségre jellemző alkoholos italt, kávát ittak. Jack Malia törzsfőnök szerint az ital tisztítja meg az utat Fülöp szelleme számára, aki a brit királyi családban fog visszatérni, és újra összeköti majd Tanna és Anglia népét.

A Tannán istenként tisztelt Fülöp herceghez naponta imádkoztak eddig a helyiek a banán- és a jamtermésük megáldásáért, a fényképeit pedig szentképekként tartották a falusi otthonokban. A sziget hitvilágát kutató antropológusok szerint a Fülöp-kultusz a hatvanas években alakulhatott ki egy réges-régi helyi legenda alapján, amikor Vanuatu még angol–francia gyarmat volt, és Új-Hebridáknak hívták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!