Harry herceg részt vesz nagyapja temetésén, a várandós Meghan Markle viszont nem

2021. április 10. – 20:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit királyi családtól az elmúlt időszakban eltávolodó Harry herceg részt vesz nagyapja, Fülöp edinburgh-i herceg temetésén. Várandós felesége, Meghan Markle orvosa tanácsára nem utazik el az április 17-i eseményre – írja a The Telegraph.

A Buckingham-palota megerősítette, hogy a temetést a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, a lehető legszűkebb körben, a királyi család 30 tagjának részvételével fogják tartani. A felhajtást nem kedvelő herceg utolsó kívánságai egyikeként azt kérte, hogy viszonylag visszafogott temetést rendezzenek számára.

Boris Johnson brit miniszterelnök sem lesz ott a temetésen a koronavírus miatt felállított 30-as létszámkorlát miatt, hogy ne vegyen el helyet családtagok elől.

A herceg koporsóját a temetés reggelén egy kis ünnepélyes menetben viszik át windsori kastélyból a Szent György-kápolnába. A koporsót Fülöp személyes zászlaja, egy virágkoszorú, a tengerészsapkája és a kardja díszíti majd. „A kormány iránymutatásainak és a közegészségügyi intézkedéseknek megfelelően nem lesz nyilvános gyászmenet, és a herceg temetése teljes egészében a windsori kastély területén belül zajlik majd” – mondta a palota szóvivője.

A gyászszertartás befejezése után Fülöp herceget a Szent György-kápolnával szomszédos Albert-emlékkápolna alatti királyi sírboltban helyezik végső nyugalomra. A temetést közvetíteni fogja a televízió, ám ennek teljes részleteit még nem közölte a palota.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!