Előszerződést kötött Bajorország 2,5 millió orosz vakcinára

2021. április 7. – 14:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Előszerződést ír alá szerdán Markus Söder bajor miniszterelnök az orosz Szputynik V vakcina gyártójával 2,5 millió orosz oltóanyag leszállításáról, írja az RND. A hírt maga Söder jelentette be szerdán:

„Amint a Szputnyikot engedélyezik Európában, Bajorország ezen a cégen keresztül kap majd vakcinákat – azt hiszen, 2,5 millió dózisnyi oltóanyagot – júliusban, hogy ezzel is növeljük a bajor oltási kapacitásokat”

– idézi Söder müncheni sajtótájékoztatóját a Welt. Az orosz vakcinát emellett várhatóan a bajorországi Illertissenben is elkezdhetik majd legyártani, ha megkapja az engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől.

Markus Söder emellett bejelentette a sajtótájékoztatón, hogy újabb két héttel elhalasztják a tervezett nyitási modellezést, a bajor iskolákban pedig negatív tesztekhez kötik a jelenléti oktatást. Eszerint azokon a területeken, ahol a 100 ezer főre jutó új esetek száma heti átlagban kisebb 100-nál, ott hetente kétszer kell tesztelni a diákokat – 100 feletti incidensszámnál pedig még ennél is gyakrabban.

Az orosz vakcináról szóló bajor előszerződés már a szerdai parlamenti ülésen is előkerült: Menczer Tamás külügyi államtitkár a baloldal korábbi Szputnyik-ellenes kijelentéseire reagált azzal, hogy a hír alapján nemsokára a németek is használni fogják az orosz vakcinát. A parlamenti ülésről bővebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!