Egyre feszültebb a helyzet Kelet-Ukrajnában, megöltek két ukrán katonát az oroszbarát szakadárok

2021. április 6. – 11:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszbarát szakadárok megöltek két ukrán katonát Kelet-Ukrajnában, ezzel tovább fokozódik a feszültség a térségben, írja a Reuters.

Kijev korábban már jelezte, hogy Oroszország egyre nagyobb katonai erőt összpontosít a Kelet-Ukrajnával szomszédos területen, az ukrán vezetés orosz inváziótól tart. Az elmúlt napokban az ukrán kormányerők elleni szeparatista támadások száma jelentősen nőtt.

A NATO közölte, aggasztónak tartja az orosz katonai fellépést a Donbasz régióban. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov hétfőn azt mondta: „Az orosz hadsereg olyan irányban mozog orosz területen, amilyenben szükségesnek tartja, olyan formában, amilyenben szükségesnek tartja az országunk hathatós védelmének szavatolására.”

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia mellett az Európai Unió és több NATO-tagország is kifejezte már támogatását Ukrajna felé. Az Egyesült Államok „hitelesnek” tartja az ukrán határon történt orosz katonai mozgalmakról szóló jelentéseket, és arra kérte Moszkvát, hogy magyarázza el a „provokációk” hátterét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!