A snowboardos David Horváth a cseh milliárdos helikopter-balesetének egyetlen túlélője

2021. március 30. – 20:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn írtuk meg, hogy alaszkai helikopter-balesetben meghalt Csehország leggazdagabb embere. Az 56 éves Peter Kellner egy extrém sítúrán vett volna részt, amikor a gép, fedélzetén hat emberrel lezuhant szombaton. „A világgazdaság legnagyobb közép-európai játékosát vitte halálba az alaszkai helikopter” – írtuk Petr Kellnert hosszabban bemutató cikkünkben.

A balesetnek egy túlélője van, aki egy anchorage-i kórházban ápolnak, írtuk hétfőn. Keddre az is kiderült, hogy a baleset egyetlen túlélője

a snowboardlegenda David Horváth.

„A 48 éves David Horváth súlyos, de stabil állapotban fekszik az anchorage-i kórházban. A hazai lapok úgy írnak Horváthról, mint a cseh snowboardsport legendájáról, aki a sportág freestyle-vállfajának egyik úttörője és Martin Cerníkkel együtt legnagyobb alakja volt hazájában” – írja a 24.hu.

A lap cseh cikkek alapján azt írja Horváthról, legnagyobb sikereként cseh bajnok volt, később pedig ifjúsági edzőként is dolgozott. Később fotósként lett híres, munkája miatt ismerkedett meg Kellnerrel is. Horváth egy DHC Production nevű céget is alapított néhány éve, ami extrém sportokról, sportolókról készített fotókat, videókat. Egy helyi lap szerint itt is az lett volna a feladata, hogy a sítúráról felvételeket készítsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!