Átalakították az ausztrál kabinetet több szexbotrány után

2021. március 29. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn átalakította a kabinetjét a nemrég kitört szexbotrány miatt Scott Morrison ausztrál miniszterelnök, írja az MTI. Morrison emellett létrehozott egy bizottságot, hogy ezzel biztosítsa a nemek között egyenlőséget.

A kabinet átalakításába belebukott Christian Porter igazságügyi miniszter, aki korábban elismerte, hogy 33 évesen, még tinédzserként megerőszakolt egy 16 éves lányt. A nő feljelentette Portert később, de azóta meghalt, így a rendőrség nem emelt vádat a politikus ellen. Szintén leváltották Linda Reynolds védelmi minisztert is, aki ellen az volt a vád, hogy nem állt ki erélyesebben fiatal kolléganője mellett, aki nemi erőszakkal vádolta meg egy idősebb kollégáját.

Az áldozat szerint a nőt a miniszter dolgozószobájában erőszakolták meg.

Reynolds hazugsággal vádolta fiatal kollégáját, de miután nyilvánosságra került az ügy, elnézést kért tőle, és kártérítést is fizetett.

Az igazságügy élére Michealia Cash került, az új védelmi miniszter pedig Peter Dutton lett. A két leváltott politikus marad a kormány tagja, Reynolds a kormányhivatalokat felügyelheti innentől, Porter pedig megkapta az ipari tárcát.

A létrehozott új kormánybizottság feladata lesz foglalkozni a nők egyenjogúságával, fizikai és jóléti biztonságával, egészségével. Ennek elnöke maga Morrison és Marise Payne, a nők ügyeivel foglalkozó miniszter lesz.

Nem ez volt az egyetlen szexbotrány Ausztráliában mostanában. A helyi sajtóban több olyan felvétel is megjelent, amelyen kormánypárti politikusok a saját dolgozószobáikat használják szexuális együttlétekre és orgiákra. Ráadásul sajtóértesülések szerint a férfi politikusok még egy csetszobát is létrehoztak, ahol egymásnak küldözgették az irodában történt szexuális együttlétekről készített felvételeket. Az egyik résztvevő nemi erőszak miatt feljelentést is tett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!