Fülöp herceg elhagyta a kórházat

2021. március 16. – 12:47

frissítve

Fülöp herceg elhagyta a kórházat
A kórházból távozó herceg – Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje egy hónapos kezelés után elhagyta a kórházat, írja a Sky News. A herceg, aki júniusban tölti be a 100. életévét, egy fekete BMW hátsó ülésén, motoros rendőrök kíséretében távozott az egészségügyi intézményből.

Mint arról február közepén beszámoltunk, a 99 éves herceget „óvintézkedésből vitték kórházba”, miután rosszul érezte magát, a szívére panaszkodott. Innen tizenhárom napos kezelés után áthelyezték a Szent Bertalan nevét viselő kórházba, hogy ott folytassák a kezelését. Március 4-én szívgyógyászati beavatkozást hajtottak végre rajta.

A palota nem közölte, hogy a közkeletűen csak Barts néven emlegetett kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen és továbbra sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése van.

Fülöp herceg legutóbb 2019 karácsonya előtt töltött négy napot ugyanabban a VII. Eduárd kórházban, ahol most is kezelték. Annak idején csak annyit árultak el, hogy a herceg egy régebb óta fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

Az edinburghi herceg 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől, és azóta nem fogad el meghívásokat nyilvános programokra, csak jeles családi eseményeken vesz részt. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját. II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!