Harry herceg és Meghan Markle interjúja óta egy kis svájci szemüveggyártót ellepnek a megrendelések

2021. március 11. – 23:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kis svájci szemüveggyártó-manufaktúrát néhány napja valósággal elárasztanak a megrendelések. A Götti nevű gyártó egyik szemüvegkerete iránt hirtelen hatalmas lett a kereslet, ami annak köszönhető, hogy Oprah Winfrey ilyet viselt a Harry herceggel és Meghan Markle-lel készített interjú során, amit világszerte már közel ötvenmillióan láttak.

A csúcskategóriás szemüvegkereteket készítő cég vezetője az AFP-nek azt nyilatkozta, kissé meglepte őket az a hirtelen jött érdeklődés. A márkát Wädenswilben, a Zürichi-tó partján fekvő kisvárosban alapította Sven Götti még 1993-ban. Azóta is csak kis mennyiségben, havonta körülbelül tízezer szemüvegkeretet gyártanak le, egy-egy keretük ára átlagosan 400-500 svájci frank, vagyis olyan 150 ezer forint körül mozog.

Az „OR02” nevű keretet Sven Götti kifejezetten Winfrey számára tervezte, akivel egy washingtoni optikuson keresztül került kapcsolatba. „Két különbözőt terveztem neki, amikor meglátta ezeket, annyira megtetszettek neki, hogy nem tudott választani, ezért végül mindkettőt megvette” – mondta Götti, akitől később aztán még vagy húsz másikat is rendelt.

Oprah Winfrey, Meghan Markle és Harry herceg – Fotó: KENA BETANCUR, DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Oprah Winfrey, Meghan Markle és Harry herceg – Fotó: KENA BETANCUR, DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

„Már más interjúknál is hordta a kereteinket, például a Barack Obamával, Lady Gagával vagy Dolly Partonnal készített interjúi alatt. De a mostani interjú óta mindenfelől érkeznek az érdeklődők” – mondta az alapító.

Főként az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság szemüvegboltjaiban nőtt a kereslet a Götti keretei iránt. A mindössze harminc főt foglalkoztató cégnek egy kis időbe fog még telni, amíg minden igényt ki tudnak elégíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!