Lopott autóalkatrészekért mentek, megtaláltak egy ellopott 200 kilós játszótéri csúszdát is

2021. március 11. – 22:55

Másolás

Vágólapra másolva

Lopott autóalkatrészek után nyomoztak, de ennél fajsúlyosabb és önmagában is súlyosabb zsákmányt találtak a Washington állambeli Burbankben rendőrök egy házkutatás során. Megtaláltak ugyanis egy nagyjából 200 kilós csúszdát, amit még december közepén loptak el egy Pasco nevű város egyik játszóteréről – írja a CNN.

A rendőrök a gyerekszobában, egy emeletes ágyra szerelve találták meg a csúszdát. Bár a lopás után vagy során a tetejét levágták, majd átfestették kékre, a pascói rendőrség Facebook-oldalának beszámolója szerint Julie Lee detektív így is felismerte.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ellopott csúszda hogyan került Burbankbe, ahhoz a családhoz, amelynél lopott katalizátorokat kerestek a rendőrök. A 74 ezer lakosú Pasco és mindössze háromezer lakosú Burbank egyébként nemcsak hogy közel vannak egymáshoz, hanem lényegében egybenőttek, csupán a Snake River választja el őket (a folyót nemrég a világ egyetlen, két óceánba is lefolyó tava kapcsán emlegettük).

A rendőrség lopott tulajdon birtoklásával gyanúsítja a családfőt, egy bizonyos Dustin Allen Bushnellt. Arra egyelőre nincs bizonyítékuk, hogy a lopáshoz közük volt.

A lopott csúszdáról szóló hírben mellékesen megemlítik, hogy a házban valóban találtak lopott katalizátorokat is. Ezek lopása egyre gyakoribb bűncselekmény a környéken, mert az alkatrészeket könnyű levágni egy autóról vagy teherautóról, és fémhulladékként értékesíthetők.

A csúszdát felfedező Julie Lee, aki 2016 óta a rendőrség tagja, fotót is készített, amin a megtalált játékon pózol. A pózolás egyébként nem idegen tőle: a 45 éves rendőr korábban testépítő volt, amikor 2016 végén a pascói rendőrségre került, az egyik erről szóló hírben „helyi fitneszszakértőként és súlyemelés-rajongóként” emlegették, ezen az oldalon több 2007-2014 között testépítőként elért eredményét is felsorolják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!