Áprilisban újra ugrálhat Mickey egér a kaliforniai Disneylandben

2021. március 6. – 17:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel egy év után, április 1-jén újra kinyithatnak majd a kaliforniai vidámparkok, így a Los Angeles melletti Disneyland is, írja a Reuters. Persze a nyitás attól is függ, hogy enyhítik-e addig az egyes megyék járványügyi besorolását, ugyanis csak a sárga, narancs és piros jelzésű területek parkjai nyithatnak majd ki újra – a Disney-vidámparknak is otthont adó Orange megye viszont még mindig a legmagasabb, lila kategóriában van.

Egyébként is csak korlátozott kapacitással nyithatnak ki újra a vidámparkok a jövő hónaptól, és első körben csak a Kaliforniában élőket engedik be. A pénteken bejelentett szabályok szerint a sportpályák és a stadionok is kinyithatnak majd a nézők előtt áprilisban, ha stabil marad a kaliforniai járványhelyzet.

A bezárt kaliforniai Disneyland 2020. március 14-én – Fotó: Mike Blake / Reuters
A bezárt kaliforniai Disneyland 2020. március 14-én – Fotó: Mike Blake / Reuters

Bár világszerte a legtöbben az Egyesült Államokban kapták el a koronavírus-fertőzést, és haltak bele a szövődményeibe, a januári csúcs óta folyamatosan csökken a fertőzöttek száma. Eddig az amerikaiak több mint 16 százaléka kapott legalább egy dózist a koronavírus elleni vakcinák valamelyikéből, 8,6 százalékuk pedig mindkét dózist megkapta az oltóanyagokból az Our World In Data szombati adatai szerint.

Lakosságarányosan egyébként többen haltak már bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe Magyarországon, mint az Egyesült Államokban, erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!