Szabadon engedték a Nigériában elrabolt 279 diáklányt

2021. március 2. – 10:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadon engedték mind a 279 lányt, akiket bentlakásos iskolájukból raboltak el február végén Nigériában, írja az AFP.

Zamfara állam kormányzója, dr. Bello Matawalle azt mondta:

„Örömmel jelentem be, hogy a lányok szabadok és egészségesek.”

A hatóságok eleinte azt mondták, több mint 300 diáklányt raboltak el, Matawalle azonban most helyesbítette az adatokat: valójában 279 lányt vittek magukkal a gyermekrablók. Elengedésük után a diákok nagy része Zamfara állam kormányának hivatalában gyűlt össze:

Nigériában kevesebb mint három hónap alatt négy tömeges diákrablás is történt, ami széles körű haragot váltott ki a kormánnyal szemben.

Legutóbb egy hete is arról számoltunk be, hogy több száz nigériai diákot raboltak el fegyveresek, akkor Kagara település iskolájából. Decemberben 350 iskolás fiút rabolt el a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet. A dzsihadista Boko Haram célja egy iszlám állam létrehozása a 190 milliós, felerészt keresztény Nigéria északi részén, ahol többségében muszlimok élnek.

A diákok elrablása nagy figyelmet váltott ki Nigéria-szerte, mivel a fekete-afrikai ország évek óta felzaklatott állapotban van a rossz biztonsági helyzet miatt, és élesen él a lakosság emlékezetében a Boko Haram 2014-es terrorcselekménye, amelyben 270 iskolás lányt hurcoltak el az északkeleti Chibok városból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!