Több száz iskolás lányt raboltak el egy nigériai bentlakásos iskolából

2021. február 26. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint háromszáz iskolás lányt raboltak el ismeretlen fegyveresek péntekre virradóra egy bentlakásos nigériai iskolából – közölték a helyi internetes portálok, írja az MTI. Az iskola tanáraira és az elrabolt gyerekek szüleire hivatkozva adtak hírt erről, de a helyi hatóságok is megerősítették ezt.

Az eset az északnyugat-nigériai Zamfara államban történt, Jangebe városában. Az emberrablók éjfél után egy órával érkeztek az iskolához terepjárókkal és motorkerékpárokkal, és a biztonsági szolgálat egyenruhája volt rajtuk. Nyugati hírügynökségek is hírt adtak a gyerekrablásról, de nem közölték, hogy a fegyveresek hány iskolást raboltak el.

Legutóbb egy hete is arról számoltunk be, hogy több száz nigériai diákot raboltak el fegyveresek, akkor Kagara település iskolájából. Akkor több tanárt és családtagjaikat is elhurcolták.

Decemberben pedig 350 iskolás fiút rabolt el a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet. A dzsihadista Boko Haram célja egy iszlám állam létrehozása a 190 milliós, felerészt keresztény Nigéria északi részén, ahol többségében muszlimok élnek.

A diákok elrablása nagy figyelmet váltott ki Nigéria-szerte, mivel a fekete-afrikai ország évek óta felzaklatott állapotban van a rossz biztonsági helyzet miatt, és élesen él a lakosság emlékezetében a Boko Haram 2014-es terrorcselekménye, amelyben 270 iskolás lányt hurcoltak el az északkeleti Chibok városból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!