Ezer hóembert építettek egy lengyel tó partjára, hogy egy szívbeteg gyereknek segítsenek

2021. február 23. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén az északkelet-lengyelországi Korycinban egy befagyott tó mellett azért gyűltek össze az emberek, hogy ezer hóembert építsenek.

Az Euro News riportja szerint az akciónak jótékony célja volt: egy 21 hónapos, súlyos szívelégtelenségben szenvedő kisfiú, Bartek Bojarzyński orvosi kezelésére gyűjtöttek. A kisfiúnak egy olyan speciális operációra lenne szüksége, amelyet csak egy amerikai kórházban tudnának elvégezni rajta, ezért próbálnak meg most neki több mint 150 ezer eurónyi pénzt összegyűjteni.

A hétvégi akció szombaton kezdődött, vasárnap pedig már százával sorakoztak a befagyott tó partján a hóemberek, amelyek között nem akadt két egyforma. Több tűzoltóegység is részt vett az építésben, így talán az sem meglepő, hogy a hóemberek és hószívek mellett készült tűzoltóautó is hóból.

Magyarországon sem ismeretlen az, hogy súlyos beteg gyermekek kezelésére közadakozásban gyűjtenek pénzt. Az utóbbi évek egyik legismertebb ilyen akciója a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-val) szenvedő Zente esete volt, aki nagyszabású adománygyűjtő akció után kaphatta meg Magyarországon elsőként a világ legdrágább gyógyszerét. Egy SMA-s kisgyereknek, a 2019 őszén született Zsombornak nemrég jött össze a 700 millió forint a Zolgensmára, ami egyébként hamarosan állami támogatást kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!