Beleharapott egy budin ülő nő fenekébe egy medve Alaszkában

2021. február 20. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr medvetámadás történt Alaszkában. Egy nőnek a hátsójába a budin ülve harapott bele egy fekete medve.

Egy alaszkai nő ritka sérüléséről tudósít reggeli hírsalátájában a BBC.com. A neves brit közszolgálati műsorszolgáltató híre szerint Shannon Stevens bátyjával és annak barátnőjével a vadonban töltötte a hétvégét az Alaszka déli részén található Chilkat tónál.

A nő visszaemlékezése szerint este, a jurtától távol eső budi használata közben hirtelen szúró fájdalmat érzett a fenekén, ezért felugrott és sikoltva menekült.

A sikoltásra odarohant a budihoz Shannon Stevens bátyja, és fejlámpája fényében egy fahéjszínű medvepofát látott feltűnni a vécényílásban.

A nő szerint a fenekén ejtett sebet az állat karma vagy harapása okozta.

Az amerikai fekete medve – Fotó: Greg Hume / wikipedia
Az amerikai fekete medve – Fotó: Greg Hume / wikipedia

A kempingezők a sérülést követően bezárkóztak a jurtába, és ott várták meg, hogy kivilágosodjon. A sebet a náluk levő elsősegély-csomag segítségével látták el. Másnap reggel medvenyomokat találtak a tűzrakóhelynél és a melléképületnél.

Carl Koch, az alaszkai hal- és vadtudományi hivatal biológusa a KTOO Newsnak úgy nyilatkozott, hogy a támadó állat fekete medve lehetett.
Valószínűleg ez a nő az egyetlen ember, akivel valaha is ilyen fura eset megtörténhetett, tette hozzá.

Shannon Stevens az alaszkai Anchorage Daily News-nak úgy foglalta össze az eset tanulságait, hogy legközelebb alaposabban megvizsgálja, hova ül le a vadonban.

Nemrég arról számotunk be, hogy Amerika délebbi államában, Kaliforniában is megszaporodtak a medve és farkastámadások. Legutóbb egy fekvőtámaszozó embert harapott lábikrán egy prérifarkas Moragában.

De nem kell ilyen messzire menni az agresszív vadállatokért, Romániában is gyakoriak az elmúlt években a medvetámadások. A legsúlyosabb eset két és fél éve történt, amikor két önkéntes tűzoltót Tusnádfürdőnél egy benzinkút mellett hagyott helyben egy hárombocsos anyamedve. Egyiküknek a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a mellkasából. A sérültek beperelték a román környezetvédelmi minisztériumot, és a bíróság két hónapja 15 ezer eurós kártérítést ítélt meg nekik.

Magyarországon szerencsére már hosszú ideje nincs medvetámadás. Viszont, mint megírtuk, tavaly októberben már Miskolc területén, az Őzugró utcában is láttak egy bóklászó példányt belőlük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!