Feltűnően sok idén a vadállattámadás Kaliforniában

2020. december 14. – 11:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

DNS-minták segítségével kiderült, hogy ugyanaz a prérifarkas támadt két alkalommal is emberre a kaliforniai Moragában, írja a San Francisco Chronicle. A két támadás között öt hónap telt el.

A legutóbbi eset december 4-én történt egy középiskola közelében. Egy férfi épp a szabadban fekvőtámaszozott, amikor beleharaptak a lábikrájába. A barátai segítségével sikerült leráznia magáról és elriasztani az állatot. A tréningnadrágjáról gyűjtötték be az állat DNS-ét, onnan, ahol a fogak átlyukasztották az anyagot.

Azóta elkezdték befogni a környéken a prérifarkasokat. Három állatot el is altattak, de egyikük DNS-e sem egyezett az edző férfira támadó állat mintájával, közölte a helyi hal- és vadvilággal foglalkozó hivatal illetékese, Patrick Foy.

Egyezett viszont a nadrágról levett DNS egy öt hónappal korábbi prérifarkas-támadás során begyűjtött DNS-sel. Ez a támadás július 9-én történt, nagyjából két és fél kilométerre az iskolától. A prérifarkas ekkor egy kétéves gyerekre támadt rá a park parkolójánál lévő mosdónál. A gyerek dadusa rácsapott egy biciklisisakkal az állatra, így ijesztette el.

December 8-án is érkezett bejelentés a hivatalhoz egy agresszív prérifarkasról ugyanerről a környékről, de akkor tényleges támadás végül nem történt, mondta Foy.

Idén összesen hét olyan megerősített esetről tudnak, amikor prérifarkas harapott meg embert Kaliforniában. Ebből három a San Francisco-öböl térségében történt. Foy szerint az ilyesmi egyébként „rendkívül ritka”, a régióért felelős munkatársuk egyetlen korábbi esetet sem tudott felidézni abból a bő tíz évből, amióta itt dolgozik.

Foy azt mondta: más állattámadások száma is nőtt idén Kaliforniában. Háromszor haraptak meg embereket pumák, hat vagy hét esetben pedig medvék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!