Videó arról, ahogy kiröhögik Amszterdamban az egy szál fürdőgatyában korcsolyázó férfit, aki alatt beszakadt a jég

2021. február 16. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csak Magyarországra ért el a hideg. Texasban felváltva kapcsolják ki-be az áramot egyes területeken, mert a hálózat nem bírja a hideget. Eközben Európában az emberek a befagyott csatornákon, tavakon és folyókon korcsolyáznak. Ez a videó Amszterdamban készült, és úgy tűnik, egy fürdőgatyában korcsolyázó férfi direkt arra hajtott, hogy beszakadjon alatta a jég – a közönsége nagy örömére. A férfit épségben kihúzták.

A Reuters által megosztott videón már más a helyzet. Egy másik amszterdami csatornából hokiütőkkel és kötelekkel mentették a korcsolyázókat az arra járók, miután beszakadt a jég. Szerencsére ebben az esetben is sikerült mindenkit kimenteni, de úgy tűnik, hogy a vízbe esőket sokkal jobban megrázta az eset, mint az első videó szereplőjét (akin segített, hogy csak fürdőgatyában volt, mert nem húzta le a téli ruháinak súlya).

A hollandok azért szálltak jégre, mert évek óta először fagytak be a csatornák. Mindezt annak ellenére, hogy a hatóságok azt kérték, az emberek kerüljék a korcsolyázást – és az azzal járó sérüléseket –, hogy ne terheljék még jobban az egészségügyi dolgozókat. Ennek ellenére többeket is menteni kellett (például létrákkal és fadarabokkal), és sokan kórházba kerültek, egy átlagos vasárnaphoz képest kétszeres volt a sürgősségi osztályok telítettsége, miután többeket törött csuklóval és más eséses sérülésekkel vittek kórházba.

A Guardian szerint több országban is arra kérték az embereket, hogy kerüljék az alig fagyott állóvizeket. Berlinben a rendőrség helikopterekről kérte a korcsolyázókat, hogy hagyják el a vizeket. Az Egyesült Királyságban is ki kellett menteni két lányt egy nottinghamshire-i folyóból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!