Lemondott a Fehér Ház helyettes szóvivője, akit egy újságírónő megfélemlítésével vádoltak

2021. február 14. – 07:23

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott tisztségéről T.J. Ducklo, a Fehér Ház helyettes szóvivője, akit egy újságírónő megfélemlítésével vádoltak, írja az MTI.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szombaton közölte: a kormány igyekszik eleget tenni a Joe Biden amerikai elnök által megszabott mércének, hogy mindenkivel tisztelettudóan, méltósággal és civilizáltan bánjanak. Ezzel összefüggésben hozzátette, hogy Ducklo az elnök kabinetfőnökével, Ronald Klainnal történt egyeztetést követően nyújtotta be lemondását.

Psaki pénteken jelentette be, hogy Ducklót egy hétre fizetés nélkül felfüggesztik. A döntés ugyanakkor éles bírálatokat váltott ki. A Vanity Fair című lap szerint Ducklo megfenyegette a Politico hírportál egyik újságírónőjét azzal, hogy „megsemmisíti” és tönkreteszi hírnevét. Az újságírónő korábban Ducklo és az Axios amerikai hírportál egyik újságírónője viszonyát firtatta.

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran „a nép ellenségének” nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben. Pénteki sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!