Betiltják Franciaországban a bevándorlóellenes Identitás Generáció helyi szervezetét

2021. február 14. – 15:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban betiltják a Generation Identitaire nevű szélsőjobboldali, migránsellenes csoportot, írja a Reuters. A bevándorlókkal köztudottan ellenséges csoport betiltásának folyamatát hivatalosan is elindította a francia belügyminisztérium – közölte Gerald Darmanin tárcavezető.

Az Identitaire Generation többször megpróbálta megakadályozni a migránsok Franciaországba jutását, több ilyen akciót is szerveztek az Alpok franciaországi területein és a Pireneusokban is. Ez utóbbi akciójuk után indítottak nyomozást a francia hatóságok januárban, mert álláspontjuk szerint a szervezet tagjai fajgyűlöletre próbálták buzdítani az embereket.

Decemberben szabadult a bíróságról a csoport három aktivistája, akiket korábban hat hónap börtönre ítéltek, miután 2018-ban megpróbálták megakadályozni a migránsok belépését az országba a francia-olasz határon. A szervezet két helikoptert és egy repülőgépet bérelt 2018 tavaszán azért, hogy felkutassa azokat a migránsokat, akik az Alpokon átkelve próbálnak bejutni Franciaországba.

Tavaly novemberben Franciaországban már betiltották a Szürke Farkasok nevű török szélsőjobboldali, nacionalista csoportot is. De a szélsőséges iszlám szervezetekkel szemben is keményebb fellépésbe kezdtek a francia hatóságok Samuel Paty tavalyi lefejezése után. Ez utóbbi konfliktusról, és arról, hogy miért gondolkodnak a francia fiatalok másképp a szólásszabadságról, mint az idősebbek, itt írtunk hosszabban. A magyar Identitás Generáció néhány évvel ezelőtt alakult meg.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!