Piros ruhába öltözve szelfiznek az oroszok, így támogatják Navalnij feleségét

2021. február 4. – 16:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer orosz posztolt magáról piros ruhás szelfit az elmúlt két napban, azért, hogy így fejezzék ki támogatásukat a börtönbe záratott Alekszej Navalnij felesége felé, aki piros ruhában volt férje bírósági ítéletének kihirdetésekor.

A Moscow Times független orosz újság azt írja, sok oroszt megérintettek azok a képsorok, amelyek Vlagyimir Putyin diktatúrájának legismertebb kritikusa, Alekszej Navalnij keddi tárgyalásán készültek. A politikus felesége, Julija elsírta magát az ítélethirdetéskor, férjének 2 év 8 hónapot kell börtönben töltenie.

„Ne légy szomorú, minden rendben lesz” – mondta Navalnij a feleségének, miközben kivezették a tárgyalóteremből. A mondat azóta szállóigévé vált, a Julija Navalnij melletti szimpátiaszelfikhez is ezt a mondatot írják a házaspár támogatói. Navalnij egyébként szinte az egész tárgyalás alatt feleségét nézte, folyamatosan próbált kommunikálni vele, már amennyire egy ilyen helyzetben egyáltalán lehetőség van erre. Ezekről a pillanatokról több videóösszeállítás is készült, például ez:

A tárgyalás másnapján a Telegramon bloggerkedő Katyja Fjodorova szólította fel arra Navalnij támogatóit, hogy együttérzésük jeleként posztoljanak magukról olyan fotót, amelyen pirosba vannak öltözve. Többen nem(csak) magukról készült képeket osztottak meg, előfordult olyan is, aki kutyáját öltöztette piros színű ruhába, és volt, aki csak simán egy monokróm képet rakott ki, rajta Navalnij mondatával. Több ismert orosz véleményvezér is beszállt a kampányba. Íme néhány poszt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!