Putyin korábbi dzsúdópartnere állítja: övé a Putyinnak tulajdonított fényűző palota

2021. január 30. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszej Navalnij és az általa alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) azt állította januárban közzé tett videójában, hogy az 17691 négyzetméteres, 100 milliárd rubelt (mintegy 400 milliárd forintot) érő tengerparti palota Vlagyimir Putyin orosz elnöké. Putyin természetesen tagadta ezt.

A filmet több mint 103 millióan nézték meg a YouTube-on, hatására több orosz városban is Putyin-ellenes tüntetéseket tartottak.

Arkagyij Rotenberg üzletember, Putyin egykori dzsúdópartnere szombaton jelentette be, hogy övé a szóban forgó palota, két éve vette meg.

„Innentől már nem titok, én vagyok a haszonélvező” – mondta a Mash nevű orosz hírszolgáltató Telegram-csatornáján. Azt nem árulta el, pontosan hogyan jutott a palotához, csupán annyit közölt, hogy több hitelező is részt vett az üzletben.

A 69 éves Rotenberg Oroszország egyik leggazdagabb embere, egyes források szerint 2019-ben 75 milliárd rubelért – átszámítva körülbelül 300 milliárd forintért – adta el részesedését a Sztrojgazmontazs gázvezeték-építéssel foglalkozó vállalatban. Rotenberg neve is szerepel azoknak az orosz személyeknek a listáján, akiket az Egyesült Államok és más nyugati országok szankciókkal sújtottak a Krím félsziget 2014-es annektálása miatt. (MTI, Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!