Magángépen jött az ostromra, most közösségi gyűjtést kért ügyvédre

2021. január 23. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letiltotta a PayPal a közösségi gyűjtését annak a nőnek, aki ügyvédre kért pénzt követőitől miután a Capitolium január 6-i ostroma miatt őrizetbe vették. Jenna Ryan – aki az ABC szerint magánrepülőn jött Washingtonban a Donald Trump melletti tüntetésre, ahonnan a távozó elnök buzdító szavai után részt vett a Capitolium megrohamozásában – ezer dollárig jutott a gyűjtésben, amikor a PayPal letiltotta a kezdeményezést.

A cég hivatalosan is elismerte, hogy leállították Ryan gyűjtését, mert értelmezésük szerit a nő valójában üzleti tevékenységének pótlására, nem pedig ügyvédre gyűjtött.

Ryan egyike annak a 125 személynek, akik őrizetben vannak a Capitolium megostromlásáért. Mostanra törölt, hosszas videón mutatta be, ahogy a tüntetőkkel együtt behatol az épületbe. „Élet vagy halál, mindegy, gyerünk” – mondta. Később a Twitteren azt írta: „Megtámadtuk a Capitoliumot, ez életem legjobb napja”. (A Capitoliumot – angolul Capitol – Ryan „Capital”-nak írta, ami fővárost jelent.)

Ryan egyébként kegyelemért fordult a távozó elnökhöz, ám Trump ezt utolsó elnöki napjáig, január 20-ig ezt nem adta meg. Az ingatlanügynöknő szerint pedig ő valójában nem tett mást, mint követte elnökét. „Azt tettük, amit kért” – mondta Ryan. „Azt tettem, amire felszólított minket. Kérte, hogy repüljünk oda, ő kérte hogy legyünk ott.”

Trump ellen csak később folytatódik az impeachment

A volt elnök felelősségét egyelőre vizsgálják. Távozása előtt másodszor is impeachmentet indítottak Trump ellen. A bizalmatlansági indítványról szóló döntés második fordulója az eredeti tervek szerint már kedden következett volna a Szenátusban, ám ez végül február 8. után következik. Az elfogadás esélye csekély – a Szenátusban kétharmados döntés kell, ehhez viszont az 50 republikánus képviselőből 17 fő támogatása kéne az 50 demokrata mellé –, de elfogadása esetén zöld utat nyithatna annak, hogy Trump semmiképp sem indulhasson újra az elnöki posztért 2024-ben. Hogy véget ért-e a Trump-korszak arról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!