Azt is letilthatja a Twitter, aki Donald Trumpot fenyegeti

2021. január 22. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Attól még, hogy a Twitterről végleg letiltották Donald Trumpot, az USA korábbi elnöként sem lehet megfenyegetni ezen a közösségi oldalon, derült ki egy pénteki esetből. A Twitter ugyanis felfüggesztett egy olyan fiókot, ami Irán legfőbb vallási vezetőjének, Ali Hamenei ajatollahnak a nevét használta (@khamenei_site) és egy Trumpot megfenyegető bejegyzést tett közzé, adta hírül az AFP.

A kifogásolt posztban egy Donald Trumpra emlékeztető férfi sétált egy golfpályán, miközben egy repülő árnyéka vetült rá. A kép kísérőszövege pedig meg is fenyegette az egykori amerikai elnököt, aki kiadta a parancsot arra az amerikai dróntámadásra, amellyel az USA likvidálta az iráni kémfőnököt, Kászim Szulejmánit.

A fárszi nyelven írt Tweet az ajatollah múlt hónapban tett kijelentését idézte, amely szerint meg kell büntetni azokat, akik elrendelték Szulejmáni tábornok meggyilkolását, valamint azokat, akik ezt végrehajtották.

Ali Hamenei ajatollah nevét több nem hivatalos fiók is használja. A Reuters azt írja, a Twitter szerint a most felfüggesztett fiók nem a 81 éves vallási vezetőhöz tartozik.

Donald Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját a Capitolium ostroma után függesztették fel végleg. Erről itt írtunk részletesen >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!