A kijárási korlátozás alatt ment új öltönyt venni a volt szlovák miniszterelnök

2021. január 20. – 21:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő dél előtt nem sokkal kapta el a szlovák Nový Čas fotósa Peter Pellegrinit, amint a kijárási korlátozás alatt bement egy pozsonyi szabóhoz, és közel egy órát töltött az öltönyszalonban.

Szlovákiában az év végén szigorították a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozásokat. Január 24-éig csak az hagyhatja el az otthonát, aki dolgozni megy, sürgős orvosi ellátásra van szüksége, vagy valamilyen létszükségleti cikket, így például élelmiszert vagy gyógyszert vásárol.

Az öltönyvásárlás nem számít kivételnek a kijárási korlátozás alól.

A volt miniszterelnök a Paraméter cikke szerint egy órát töltött a szalonban, a tulajdonos pedig lehúzta a redőnyöket, hogy ne lehessen belátni. A Nový Čas fotósa így csak azt tudta lefotózni, hogy a politikus két férfi társaságában bemegy az üzletbe, majd egy órával később kijönnek.

Pellegrini később azt mondta, hogy munkaügyben volt a szabónál, a koronavírus-fertőzése miatt ugyanis jelentősen lefogyott, ezért új méretre volt szüksége, az öltöny pedig elengedhetetlen a munkájához.

Igor Matovič kormányfő „arrogáns kiskirálynak” nevezte Pellegrinit. Szerinte a volt miniszterelnök magyarázata kínos, az üzlet ugyanis nem lehetett volna nyitva a korlátozások miatt.

Pellegrini 2018 és 2020 között volt Szlovákia miniszterelnöke, tavaly márciusban kapott ki pártja, Smer-SD Igor Matovič pártjától a választásokon. Később aztán új pártot alapított, jelenleg a Hang – Szociáldemokrácia (Hlas-SD) elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!