Rendesen megy a marhulás Bernie Sanders fotójával

2021. január 20. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ott volt a beiktatáson Bernie Sanders, a 2016-os elnökválasztás fekete lova, sokak nagy reménysége is, aki több értelemben sem hazudtolta meg magát.

Egyrészt abban a kabátban ment a ceremóniára, ami az eddigi leghíresebb, adománygyűjtős, szintén mémmé vált videójában is hordott. Másrészt volt nála egy boríték is, amiről senki nem tudta, hogy mi van benne, cserébe úgy tűnt, mintha csak beugrana erre az egészre a közért és a posta között félúton, mert nincs jobb dolga, és hátha van pogácsa. Harmadrészt pedig mindezt egy elég harsány kötött kesztyűben tette, amit még az elnökválasztási kampány alatt kapott egy szavazójától, aki ezeket a darabokat újrafelhasznált műanyag palackokból és pulóverekből készíti.

És ebben a szettben elkészült róla ez a fotó:

Fotó: Brendan Smialowksi/AFP
Fotó: Brendan Smialowksi/AFP

A járvány miatt nagyon szigorúan, egymástól viszonylag messzire tették a székeket az eseményen, ezért az egyedül érkező Sanders egymagában úgy tűnt, mintha egy messzire száműzött, goromba nagypapa lett volna, aki igazából itt sem nagyon akar lenni. Az internet aztán rekordsebességgel tette a dolgát, és Sanders belekerült mindenféle környezetbe.

Egy zenekar merchpultjába:

Egy New York-i hotdogbódé mellé:

A Csiszolatlan gyémánt (eredeti címén: Uncut Gems) című film fináléjának üvegkalickájába:

A Jedi-tanácsba:

A napozó Paulie mellé a Maffiózókba:

És még csak néhány órája készült ez a kép.

Joe Biden első elnöki napjáról itt lehet olvasni a közvetítésünket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom